/ Dariknews.bg
Багажникът на автомобил се отваря и от него бива изхвърлено малко куче, порода Любов - на тази случка стават свидетели Ина Менезес - 30 годишна българка от Казанлък, която от 8 години живее и работи в Солт Лейк Сити-Юта, САЩ и нейният съпруг, чакайки на светофар в града.
 
Тогава кученцето, което е на не повече от 75 дни, започва неистово да бяга около паркинга на обекта и да плаче. Съпругът на Ина-Рик слиза от колата, настига изплашеното кутре и го прибира. Мъникът се сгушва, усетил топлината и любовта и …остава с тях. Дават му името Лъки.
 
Семейството на възпитаничката на Хуманитарната гимназия в Казанлък прибира палето у дома, с идеята докато са в родния й град да му намерят  осиновители.
 
Такива няма.
 
Съпругът на Ина започва да търси нов дом за Лъки. Той вижда надежа във всеки човек,  в чийто очи съзре Доброто. Така попадат и на витрина с красива рокля, където споделят проблема с друг сърцат човек - Ваня Сомова. Така търсачите на дом за Лъки стават трима.
 
Каузата обаче се оказва трудна, а времето на Ина Менадез и Рик тук изтича. Два дни преди края на ваканцията в родината, вземат решението:
 
Лъки да остане с тях. Стоически преминават през всички процедури и бюрократични изисквания, за да подготвят документите, паспорт и билет за Лъки, с който да излети с тях на 23 юли към новия си дом в САЩ. Там го чакат още две, също осиновени, приятелчета кучета, които навярно ще го обичат много.
 
Така изхвърления малък рошав Лъки намери Дом, Обич, Топлина, и Две сърца, които ще се грижат за него.
 
Случаят на Лъки и прекрасната Ина е поредно доказателство, че Доброто го има. Близо е. И може да те срещне дори докато просто чакаш на светофара.