/ БГНЕС
Украинските военни са бомбардирали центъра на Донецк, съобщи руската агенция РИА, позовавайки се на кмета на града и силовите структури ДНР.

Под обстрел се оказали и няколко учебни заведения в града, загинали са петима души. "В резултат на обстрела ВФУ (въоръжени формирования на Украйна) в Донецк, броят на жертвите се увеличи до 21 човека: пет убити и 16 ранени", се казва в Telegram-канала на щаба на териториалната отбрана Донецката Народна Република.

Победителите от „Евровизия“ продадоха наградата си, за да купят дронове за Украйна

Според кмета на града Алекс Кулемзин, украинските сили са бомбардирали две училища и гимназия. "В резултат на обстрела централната част на града в училище №22 има двама убити и 12 ранени, двама от тях са в тежко състояние. В училище №5 — един мъртъв. Освен това, един мирен жител е загинали при обстрел на улица "Динамична Буденновская" района на Донецк, още един — на кръстовището на улица "Генерал Антонов", пише Кулемзин в Telegram.

Междувременно ТАСС съобщи, че руските сили са нанесли удар по корабостроителница в южния украински град Николаев, предаде Ройтерс.

Руските ракетни войски и артилерия са нанесли удар по хангар на корабостроителница "Океан" в Николаев, унищожавайки повече от 15 украински танка и бронетранспортьора, а също така пет артилерийски оръдия с голям калибър, съобщи говорителят на министерството Игор Конашенков.


Руските сили напредват към центъра на Северодонецк, ситуацията се усложнява

"Унищожени са четири установки на реактивна система за залпов огън "Град", 46 единици въоръжение и украинска военна техника, а също така склад за боеприпаси в района на Новомихайловка", допълни говорителят, цитиран от ТАСС.