/ Gulliver/Getty Images
Броят на новите заразявания с коронавирус в Израел нарасна до най-високото ниво от края на март. Здравното министерство съобщи, че през последното денонощие са регистрирани 730 нови случая, предаде ДПА.

От 55 хиляди души, които са се тествали, 1,3% са дали положителна проба. Тежкоболните пациенти са 45 и не се съобщава за нови починали.

Здравното министерство: Ваксината предпазва от Делта варианта

Според официалните данни повечето нови заразявания са свързани с варианта Делта. Сред новозаразените има млади хора и такива, които вече са получили две дози ваксина срещу COVID-19.

Израел сега предвижда хората с по-слаб имунитет да получат трета доза.

коронавирус
Gulliver/Getty Images

Рекордът за най-много смъртни случаи, свързани с коронавируса, за едно денонощие в Русия бе счупен за шести път от началото на месеца, предаде Франс прес.

Федералният оперативен щаб за борба със заразата съобщи за 780 починали за изминалите 24 часа. Досегашният рекорд от 752 смъртни случая бе поставен в събота.

През последното денонощие в Русия са установени над 24 700 нови заразени.

BioNTech с готовност да разработи ваксина за нови варианти на COVID-19 за сто дни

Епидемията в страната набира сила с появата на идентифицирания първо в Индия вариант Делта на коронавируса. Главни огнища са столицата Москва и вторият по големина руски град, Санкт Петербург, където ограничителните мерки бяха затегнати през последните седмици.

Властите засега не искат да въвеждат всеобщ локдаун, като този през пролетта на миналата година, за да запазят вече пострадалата от пандемията икономика.

Официални данни за напредъка на ваксинационната кампания в Русия няма. Според сайта gogov.ru, който компилира информация от региони и медии, поне първа доза от някои от руските ваксини са получили 29,4 милиона човека - тоест около една пета от населението.
БТА