/ БГНЕС
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна с руския си колега Владимир Путин, за да обсъдят ситуацията в Сирия, предаде турската частна телевизия НТВ.

Преди срещата Ердоган изрази очакване, че разговорът му с Путин ще предложи „много сериозни възможности за операция „Извор на мира“.

Световните лидери - с поглед към срещата Путин-Ердоган в Сочи
 
„Вярвам, че тази среща ще е от полза за региона, който преминава през критични дни“, каза Ердоган, който описа срещата като „много сериозна възможност“.
 
Путин от своя страна изрази надежда, че близките връзки между Русия и Турция ще улеснят решенията за уреждане на сирийския конфликт. „Ситуацията в региона остава сложна, ние разбираме това. Мисля, че нашата среща днес и нашите консултации са много необходими“, каза Путин, цитиран от ТАСС.

БГНЕС

Турската операция в Сирия и районите, които кюрдските Сили за защита на народа оставят на сирийски режим, ще бъдат главна точка в дневния ред на срещата, отбелязва НТВ.

БГНЕС

Ердоган: Целият Запад застана на страната на терористите

Руският президент изрази преди началото на разговора увереност, че нивото на отношенията между двете държави, достигнато през последните години, ще подпомогне разрешаването на всички проблеми в района.

БГНЕС

„Налице са много различни динамики що се касае до положението в региона, ние съзнаваме това. Вярвам, че този разговор и консултации ще бъдат много ползотворни“, добави Путин.
БТА