/ БГНЕС
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес обвини западните страни в "подкрепа на терористите" срещу Турция, която те критикуват за военната операция на Анкара срещу сирийските кюрдски Отряди за защита на населението (ОЗН).

Ядосани сирийци замеряха с картофи американски войски (ВИДЕО)

„Целият Запад застана до терористите и ни нападнаха всички заедно. Включително държави от НАТО и ЕС. Всички!“, подчерта Ердоган в обръщението си в Истанбул.

Путин обсъди по телефона с Нетаняху ситуацията в Сирия

Турция започна офанзива, наречена „Мирна пролет“, срещу кюрдските милиции в Сирия на 9 октомври. Военната интервенция получи широко международно осъждане, особено във връзка с това, че ОЗН бяха съюзници на САЩ в борбата срещу терористичната Ислямска държава.

Турската офанзива в Сирия може да увеличи екстремистите, връщащи се в родината си

„ Мислех, че сте против тероризма. Кога започнахте да работите с терористите“, попита днес турският президент. „Отрядите за защита на населението да не би да са станали член на НАТО, а аз да не съм предупреден за това“, попита Ердоган иронично.

Тръмп нарече турците и кюрдите „две хлапета“, които имаха нужда „да се посбият“

Анкара многократно обяснява, че офанзивата ѝ в Сирия е насочена към създаване на зона за сигурност, която да отдели границата на Турция от контролираните от кюрдите територии.
БГНЕС