/ Guliver/Getty Images
Военни експерти смятат да разрушат британския дом на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал, който беше отровен през март с нервнопаралитичен агент, предаде ДПА. Специалистите първо ще отстранят покрива, преди през следващите 4 месеца да разрушат къщата, която ще бъде поставена във вътрешността на изолирана структура.

Великобритания обвинява агенти на руското правителство за нападението в английския град Солсбъри, при което бяха отровени Скрипал и дъщеря му Юлия. Няколко обществени места, посетени от двамата Скрипал, също са били изолирани, но по-късно бяха отново отворени.

Скотланд Ярд публикуваха нови клипове по случая "Скрипал" (ВИДЕО)

Ръководителят на координационната група по възстановяване в съвета на графство Уилтшър Алистър Кънингам каза, че последните два обекта за обеззаразяване са къщата на Скрипал и още едно жилище в близкия град Еймсбъри, използвано от местна двойка, която се отрови по случайност.

Миналия месец работата по обеззаразяването беше прекратена заради коледните празници, каза Кънингам.

Повдигнаха обвинение на двама руснаци за отравянето на Сергей и Юлия Скрипал

Скрипал и дъщеря му оцеляха след отравянето, но здравословното им състояние остава неясно. Местната двойка - Доун Стърджис и Чарли Кроули - се отрови през юни, след като двамата намериха флакон за парфюм, очевидно използван за съхранение на нервнопаралитичното вещество Новичок.

Кремъл: Недопустимо е да бъдат обвинявани руските власти за станалото в Солсбъри

Доун Стърджис почина, а Чарли Кроули беше изписан от болница през юли, но все още страда от здравословни проблеми, свързани с отравянето.
БТА