Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков / БГНЕС, архив
Кремъл смята за недопустимо да бъдат обвинявани руските власти, че са отговорни за отравянето през март в английския град Солсбъри на бившия двоен руски агент Сергей Скрипал и на дъщеря му Юлия, предаде Франс прес.

Говорителят Дмитрий Песков заяви днес, че нито висшето ръководство в Русия, нито по-ниските ешелони на властта имат каквото и да било общо със случилото се в Солсбъри.

Повдигнаха обвинение на двама руснаци за отравянето на Сергей и Юлия Скрипал

Лондон обвини днес руския президент Владимир Путин, че е отговорен за отравянето на бащата и дъщерята Скрипал. Вчера премиерът Тереза Мей заяви пред британския парламент, че атаката е била извършена от двама агенти на руското военно разузнаване.

"Многократно заявихме и пак ще кажем: Русия никога не е имала нищо общо със събитията в Солсбъри. Русия не е замесена по никакъв начин в тях", заяви Песков.
Британската полиция каза вчера, че е издала заповеди за арест на двама руски граждани, заподозрени, че са свързани с отравянето, и разпространи техни снимки.

Британски министър: В крайна сметка Путин е отговорен за нападението с "Новичок"

"За да проверим тяхната самоличност, за да имаме юридическо основание да го направим, се нуждаем от официално искане от британска страна", припомни Песков. "Изявления пред парламента не заменят и не могат да заменят това искане", подчерта той.
БТА