/ iStock/Getty Images
"188 души са били отведени в полицията след снощния протест срещу епидемичните ограничения в Букурещ", съобщи началникът на букурещката дирекция на полицията Богдан Берекет, цитиран от Аджерпрес.

Два милиона румънци ще бъдат ваксинирани до края на март

Директорът на жандармерията в Букурещ Йонел-Каталин Стегарою каза, че са били ранени 12 жандармеристи, от които трима са били откарани в болница, но не са се нуждаели от специални грижи или хоспитализация.

"Отведените 188 души в момента се идентифицират и фотографират в полицията, ще им бъдат взети отпечатъци и повечето ще бъдат глобени", каза Берекет. В момента се налагат 222 глоби на обща стойност от над 200 хиляди леи (40 хиляди евро), осем от които на организаторите.

Румъния въвежда вечерен час в страната заради коронавируса

Според полицията, по време на протестите са били нанесени щети на витрини, автобусни спирки и превозни средства. В прокуратурата ще бъдат внесени преписки за повдигане на криминални обвинения.

Директорът на жандармерията уточни, че протестите на някои места в центъра на Букурещ са изгубили мирния си характер снощи около полунощ. "Демонстрантите са замеряли полицията с камъни и други предмети, с които са нанесли наранявания на служителите на реда", каза Стегарою.
БТА