Групи облечени в бяло хора протестираха в над 700 града в САЩ, развълнувани от съобщенията за деца, отделени от семействата им на границата с Мексико, предаде АП. В град Портланд, щата Орегон, се стигна до сблъсъци с участници в контрапротест, наложили намесата на полицията.

Нови протести срещу имиграционната политика на Тръмп (ВИДЕО)
 

БГНЕС


В Портланд, щата Орегон, полицията нареди на участниците в контрапротеста на организацията "Пейтриът прейър" да се разпръснат, след като те се сблъскаха с протестиращи от групата Антифа.
 

БГНЕС


Полицаите са видели хвърляне на различни предмети и сблъсъци и са използвали шокови гранати, за да разделят двете групи.

Тръмп иска нелегалните имигранти да бъдат депортирани без дела и съдии
 

БГНЕС


Около 30 000 души протестираха пред Белия дом въпреки жегата. Пожарникарите разпръснаха вода над събралите се, за да им помогнат да се охладят. Протестиращи се събраха и на улица близо до голф игрището в град Бедминстър, щата Ню Джърси, където Тръмп прекарва уикенда си.
 

Обезпокоителни кадри със затворени в клетки деца в САЩ (ВИДЕО)
 

БГНЕС


Освен в традиционно либерални към имигрантите градове като Ню Йорк и Лос Анджелис, протести бяха организирани и в консервативни места като Уайоминг, отбелязва АП.

Над 2000 деца бяха отделени от семействата си вследствие на политиката на Тръмп. Протестиращите поискаха от правителството бързо да събере разделените семейства.
БТА