Хиляди демонстранти излязоха на протести в различни градове в САЩ срещу твърдата имиграционна политика на президента Доналд Тръмп, призовавайки да се ускори процесът на събиране на децата, разделени от техните семейства, предадоха световните агенции.
 
Тръмп иска нелегалните имигранти да бъдат депортирани без дела и съдии

Една от най-големите демонстрации се състоя в парка до Белия дом във Вашингтон, който беше почернял от насъбралото се множество при 33-градусовата жега, информира АФП.
 

Си Ен Ен съобщава за протестни акции и в Бостън, Денвър, Ню Йорк, Далас. Общо около сто са обявените демонстрации в страната.
 
Обезпокоителни кадри със затворени в клетки деца в САЩ (ВИДЕО)

През последните седмици над 2000 деца бяха разделени от родителите им на границата между САЩ и Мексико след засилването на мерките за борба с незаконната миграция.
 

БГНЕС


Тръмп подписа указ: Разглеждат с предимство случаите на нелегални имигранти с деца

Тръмп отмени на 20 юни разделянето на семейства, но много от децата все още не са върнати на родителите им. Малолетните са разпределени в цялата страна, понякога на хиляди километри от центъра за задържане, където се намират техните родители. Федерален съдия от Сан Диего даде на властите 30 дни за събирането на семействата и две седмици, когато децата са под 5-годишни.
 

В четвъртък стотици жени бяха арестувани по време на протест в сградата на Конгреса във Вашингтон срещу отделянето на деца от семействата им, припомня ДПА. По-късно те бяха освободени.
БТА