/ iStock

Жител на американския щат Калифорния научил за съществуването на брат си благодарение на прогнозата за времето, съобщи Daily Mirror.

Един ден, докато гледал прогнозата за времето, Ранди Уейтс забелязал мъж на име Еди Уейтс, който бил интервюиран. Американецът се обадил на дъщеря си и я помолил да погледне мъжа със същата фамилия. „Видях чертите на лицето на Еди и осъзнах, че той наистина много прилича на баща ми в очите. Направих проучване, намерих името му, проучих всичко, което можах“, обясни момичето.

В резултат на това се оказа, че Еди е брат на Ранди. Мъжете се свързали и си разменили снимки. Благодарение на Еди брат му най-накрая успя да види как изглежда баща им, когото никога не е срещал. След имейл общуване и по телефона, намерилите се братя се срещнали на 6 февруари.


Оказа се, че братята са израснали само на 50 километра един от друг. „Всичко това изглежда нереално: имам не само брат, но и семейство, за чието съществуване дори не подозирах. Просто е неописуемо. Не е за вярване“, призна почти онемелият Ранди.

По-рано беше съобщено, че сестрите Тайн и Уиър се събрали отново в старчески дом в английския град Хебърн след почти 10-годишна раздяла. Сега роднини живеят на един етаж и често си говорят на чаша кафе с десерт.