Харви Уайнстийн
Харви Уайнстийн / БГНЕС, архив
Полицията на Ню Йорк съобщи, че събира доказателства за евентуален арест на холивудския продуцент Харви Уайнстийн, след като прецени, че жалбата на актриса срещу него за изнасилване е заслужаваща внимание, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.
 
Говорителят на полицията Робърт Бойс заяви, че следователи са разговаряли с актрисата Пас де ла Уерта, която публично обвини Уайнстийн, че я е изнасилил в апартамента й два пъти през 2010 г.
 
„Грозната истина за Холивуд“: Звезди призоваха за промяна

Бойс заяви, че следователите са преценили, че разказът на актрисата от сериала "Престъпна империя" дава повод за започване на разследване.
 
Де ла Уерта се е свързала с полицията на 26 октомври.

Пас де ла Уерта
Пас де ла Уерта/Guliver/Getty Images

Нови обвинения срещу Харви Уайнстийн, продуцентът се надява на втори шанс

По-рано актрисата разказа за Си Би Ес, че първото изнасилване е станало през октомври 2010 г., когато Уайнстийн я закарал до дома й след парти. Той настоял да се качи в апартамента й за едно питие и я изнасилил. Вторият случай бил през декември 2010 г., когато Уайнстийн дошъл да я посети, а тя била употребила алкохол и не била в състояние да даде съгласие за секс.
 
Натася Малте обвини Харви Уайнстийн в изнасилване

"Ако този човек беше все още в Ню Йорк и станалото бе неотдавна, щяхме незабавно да го арестуваме. Без никакво съмнение. Тук обаче говорим за деяния отпреди 7 години и първо трябва да съберем доказателства", заяви Бойс. Той уточни, че тъй като Уайнстийн се намира в друг щат, полицията на Ню Йорк ще има нужда от съдебна заповед за арест.
Ашли Джъд разкри как се е измъкнала от Харви Уайнстийн (ВИДЕО)

Над 50 жени са заявили, че Уайнстийн ги е подлагал на сексуален тормоз или сексуално нападение през последните три десетилетия. Той бе уволнен от продуцентската си компания и изключен от организацията, която присъжда наградите "Оскар".
БТА