Полицай застреля гол и невъоръжен чернокож мъж в Джорджия
Полицай застреля гол и невъоръжен чернокож мъж в Джорджия / Thinkstock/Getty Images

Бял полицай от района на Атланта е застрелял разсъблечен и невъоръжен афроамериканец, вероятно психично болен, който се лутал около жилищен блок. Това съобщи началникът на полицията в окръг Декаб, щата Джорджия, предаде Ройтерс.

Полицаят, който живеел в същата сграда, се отзовал на повикване на свой съсед, който му казал, че един мъж "се държи като умопобъркан, чука по вратите и се мотае долу гол". По думите на полицейския шеф Седрик Алекзандър полицаят открил голия смутител на реда на паркинга. После чернокожият мъж се втурнал към полицая, който отстъпил назад и го предупредил да спре, преди да го простреля два пъти. На местопроизшествието не е било намерено друго оръжие, каза Алекзандър на пресконференция.

Полицейският началник добави, че има сериозни основания да се смята, че предвид поведението му убитият е страдал от умствено заболяване. Той не го идентифицира, но "Ню Йорк таймс" написа, че това е 27-годишният Антъни Хил.

Неназованият полицай е на служба от седем години и по време на стрелбата, станала около 13 часа местно време вчера, е разполагал с електрошоков уред. Със случая ще се заеме щатското бюро за разследване.

Източник: БТА