/ БГНЕС, архив
Това коментира президентът Румен Радев в интервю за в. "Комерсант"
България не може да закупи допълнително от Русия изтребители МиГ, тъй като според утвърдените от българското правителство изисквания самолетите трябва да са произведени и да са на въоръжение поне в една страна членка на НАТО или Европейския съюз (ЕС). Коментарът е на президента Румен Радев в интервю за руския в. "Комерсант", публикувано днес и цитирано от ТАСС.
 
Кабинетът одобри закупуване на изтребители и нова бронирана машина

Това изискване е логично от гледна точка на съюзническите задължения на България, "така че нека бъдем реалисти - покупката на допълнителни изтребители МиГ е невъзможна", посочва Радев.
 
Президентът подчертава, че въпреки че България е член на НАТО, тя продължава да охранява въздушното си пространство с изтребители Миг-29, и във връзка с това е необходимо да се осигури своевременната им техническа поддръжка.
 

БГНЕС, архив

 
Президентът Радев заминава на двудневно посещение в Русия

В интервюто Радев съобщава още, че отново ще покани руския президент Владимир Путин да посети България през 2018 г.
 
Днес президентът Радев започва двудневно работно посещение в Русия. През първия ден е планирана среща с руския премиер Дмитрий Медведев, а във вторник са разговорите на българския държавен глава с руския му домакин Владимир Путин в Сочи.
БТА