Обособиха зона със забранен достъп под остатъците от моста в Генуа
Камера е заснела рухването на моста "Моранди" в Генуа. Участък от съоръжението се срути на 14 август, 43-има души загубиха живота си в трагичния инцидент.

Видеото кадрите, на които ясно се вижда моментът на рухването, се появяват седмица след трагедията. Разследването на трагичните събития продължава.

Инженерът, проектирал моста „Моранди“, сам предупредил за агресивна корозия

Междувременно достъпът до жилищата, останали под останалата част на рухналия моста в Генуа, вече е забранен, защото откъм източната страна се чува скърцане, съобщи говорител на пожарната служба, цитиран от БТА. Като мярка за безопасност евакуираните от жилищните сгради под моста вече нямат право да влизат в тях, за да си вземат някакви вещи.
 
Виадуктът край Генуа - изключително творение, непригодено за днешния трафик

В района са спрели да работят и пожарникарите, но дейностите за разчистване в другите засегнати части от срутването, като например в пресъхналото корито на реката и по железопътните линии, продължават, допълва ДПА.
 

БГНЕС


На 14 август част от моста "Моранди", по който минава магистрала, се срути и над 30 леки коли и камиона паднаха от височина 45 м. Загинаха 43 души.

Още СНИМКИ на рухналия мост в Италия (СНИМКИ)

Италианското правителство обвини за трагедията компанията оператор на магистралата "Аутостраде пер л'Италия". Компанията, собственост на семейството, притежаващо модната марка Бенетон, обаче отрече да е било проявено нехайство.

От години се говорело за проблеми с моста в Генуа, но мерки не са взети (ВИДЕО)