/ БГНЕС
Това заяви Тръмп след разговор с южнокорейския президент Мун Дже-ин
Подготовката за среща на върха САЩ - Северна Корея "върви много добре", заяви днес американският президент Доналд Тръмп след разговор с южнокорейския президент Мун Дже-ин, който вчера се срещна със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, съобщиха Ройтерс и АФП.
 
"Току-що имах дълъг и много добър разговор с президента на Южна Корея Мун. Нещата вървят много добре, датата и мястото на среща със Северна Корея се уточняват", написа Тръмп в Twitter. Той отбеляза, че е разговарял също с японския премиер Шиндзо Абе, за да го информира за "водените преговори".
 


Историческа среща между лидерите на двете Кореи (ВИДЕО)

Вчера Тръмп посочи, че се обсъждат "две или три" места за провеждане на срещата му с Ким Чен-ун и спомена за две възможни страни, припомня АФП. Според Си Би Ес Нюз, която се позовава на анонимни източници, въпросните страни са Монголия и Сингапур.
 
Премиерът на Сингапур обаче заяви днес, че не е получавал никакво официално искане в този смисъл.
 
Още избират мястото за среща между Тръмп и Ким Чен-ун

Япония и САЩ ще следят внимателно политиката на Северна Корея след междукорейската среща и преди евентуалната среща на Ким Чен-ун с Тръмп. Това заяви днес Абе след телефонния разговор с американския държавен глава, предаде ТАСС.

Съветниците на президента Тръмп разглеждат обещанията на Пхенян като „капан“

Японският премиер посочи, че в разговора с Тръмп са оценили междукорейската среща на върха като важна историческа стъпка по пътя към стабилността в Азиатско-тихоокеанския регион.
 
БТА