Папа Франциск отпътува със специален полет от летище Скопие, с което приключи еднодневното си посещение в Република Северна Македония. На летището той беше изпратено от президента Георге Иванов, премиера Зоран Заев, вицепремиера Буяр Османи и кмета на столицата Петре Шилегов.

Папа Франциск в Северна Македония (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
По време на престоя си в Скопие Светият отец срещна с държавното ръководство, религиозните лидери и проведе литургия на градския площад.
 
Папа Франциск пристигна тази сутрин. От летището се насочи към вилата „Водно“, където освен срещи с държавния глава и министър-председателя, имаше и кратко обръщение.

БГНЕС

След това папата отиде в Мемориалния дом „Майка Тереза“. Следобед, преди да отпътува, той проведе икуменическа и междурелигиозна среща с младите хора в Католическата църква, а след това със свещениците и техните семейства.

БГНЕС

Папа Франциск, който е първият ръководител на Римокатолическата църква, който посети Македония, каза, че Република Северна Македония е мост между Изтока и Запада, място, където се срещат много културни течения и олицетворение на характеристиките на региона.
БГНЕС