Актрисата Памела Андерсън
Актрисата Памела Андерсън / БГНЕС, архив
Канадската звезда Памела Андерсън разкритикува в Туитър "структурното насилие на елитите" във Франция и по света след тежките сблъсъци на протестите на "жълтите жилетки", предаде Франс прес.

Протестите на „жълтите жилетки“ във Франция - докъде ще се стигне?

"Презирам насилието, но какво представлява насилието на всички тези хора, тези изгорени луксозни коли, в сравнение със структурното насилие на френските и световните елити?", написа в профила си в Туитър звездата от американския сериал "Спасители на плажа", която сега живее в Марсилия с футболиста Адил Рами.
Над 200 задържани при протестите в Париж ще бъдат изправени пред съда

"Вместо да се хипнотизираме от тези кадри на пожари, трябва да се запитаме откъде идва това. Отговорът е - от растящите напрежения между елитите на големите градове и бедните в селските райони, между представляваните от Макрон политици и 99-те процента, на които им е писнало от неравенствата, не само във Франция, а и в целия свят", написа Андерсън.

Франция може да въведе извънредно положение

"Истинският въпрос е дали неподчинението може да е конструктивно и дали протестиращите във Франция и по света могат да използват тази енергия, за да може вместо кадри на насилие да виждаме изграждане на равни и егалитарни общества", заключи звездата.

ВИЖТЕ истинския погром след протестите в Париж
БТА