/ БГНЕС
Двойката британци, отровени с нервнопаралитичното вещество "Новичок", са имали досег със заразен предмет, предадоха световните агенции, като се позоваха на Скотланд ярд. Лондонската полиция съобщи в комюнике, че това е било потвърдено от нови изследвания на проби от пациентите.

Руски химик, разкрил съществуването на „Новичок“, за новия инцидент край Солсбъри 

Антитерористичният отдел на Скотланд ярд пое разследването на инцидента в югозападния английски град Еймсбъри съвместно с полицията в графство Уилтшър. 45-годишен мъж и приятелката му, на 44 години, са в критично състояние, след като са били изложени на действието на "Новичок".
 
Заради неизвестно вещество: Двама души са открити край Солсбъри в критично състояние

Детективи продължават да се опитват да установят източника на заразата. Полицията следи състоянието на хората, които са имали контакт с двойката. До момента никой друг не е проявил същите симптоми на отравяне.
 

БГНЕС


Британската полиция е идентифицирала заподозрени за покушението срещу Скрипал?

Еймсбъри се намира само на десетина километра от Солсбъри, където през март бяха отровени с "Новичок" бившият руски разузнавач Сергей Скрипал, превърнал се в двоен агент, шпионирал в полза на Великобритания, и дъщеря му Юлия. Великобритания обвини за покушението Русия, която отрече да е замесена.
БТА