Майката на австралийчето приготвяла храната в дома им в Хандорф, когато открила малка източна псевдоная, скрита в капака на кутията за обяд
Майката на австралийчето приготвяла храната в дома им в Хандорф, когато открила малка източна псевдоная, скрита в капака на кутията за обяд / ThinkStock/Getty Images
Една от най-смъртоносните змии в света беше открита в кутията с обяда на дете в град в щата Южна Австралия, предаде ДПА.

Отровна змия ухапа австралиец, той се успокоява с бира

Майката на австралийчето приготвяла храната в дома им в Хандорф, когато открила малка източна псевдоная, скрита в капака на кутията, каза пред радио Ей Би Си ловецът на змии Роли Бърел.
 

A photo sent in for an ID today 😳 A hatchling brown snake found a hide out in a child’s lunch box! Not really what you...

Публикувахте от Snake Catchers Adelaide в 26 февруари 2018 г.
"Не е съвсем онова, което очаквате да видите, когато проверявате изяло ли си е плода детето ви", сподели той снимка на влечугото в профила си във Facebook. "Тя започнала да опакова. . . и била на път да прибере обяда, когато забелязала животното и затворила капака на кутията със змията вътре. След това ни се обадила", добави мъжът.

Събраха 4400 долара за куче, спасило дете от отровна змия (СНИМКИ)

Малкото на източната псевдоная е също толкова смъртоносно, колкото и възрастен екземпляр.

Според специалиста, змиите обичат затворените пространства, където се чувстват сигурни. Той съобщи, че всичко приключило с благополучното отстраняване на влечугото, но през лятото получил рекорден брой обаждания по работа.

Бразилче ухапа отровна змия и я уби

"Приемаме около 50-60 обаждания на ден и всички за бебета от вида източни псевдоная", каза Бърел, като обясни, че това е рекорден брой за изминалите 40 години.

През месеца, австралийска ученичка се натъкна на черна аспида, която е отровна, но не и смъртоносна, докато отваряше раницата си за обяд в Бризбейн. Змията преминала през ръката ѝ.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА