/ ThinkStock/Getty Images
Австралиец е преживял "ужаса на живота си", когато е забелязал отровна змия "гратисчийка" да пълзи по предното стъкло, докато е шофирал автомобила си, предаде ДПА, позовавайки се на местни медии.
 
Необичайната случка се е разиграла в щата Нов Южен Уелс. Тед Оджиър е управлявал возилото си, когато змията от вида Черна аспида е изпълзяла изпод капака и се е плъзнала по предното стъкло, след което се е увила около страничното огледало.
 
Въпреки ужаса от неочакваната поява на над двуметровото влечуго, австралиецът е продължил пътя си към работа, като междувременно се е обадил на свой колега за помощ.
 
Двамата мъже в крайна сметка са успели да отстранят опасната "гратисчийка" с метлата, която Оджиър държал в багажника "за всеки случай", и да я "запратят" в крайпътните храсти. Друг колега на Тед Оджиър е публикувал случката във Facebook, придружавайки поста си от коментара: "Ако аз бях на негово място, щях да изскоча от противоположната врата и да зарежа автомобила на пътя".
 
Оджиър на свой ред е споделил пред Ей Би Си, че според него змията се е промъкнала под капака през нощта, търсейки къде да се приюти на топло.
БТА