Вече над седмица Турция се бори с невиждани пожари, които бушуват край най-известните морски курорти. Хиляди турци останаха без дом, а крайно нужни са вода, храна, както и доброволци, които да се включат в гасенето на пожарите. 

С лични средства, пример или използвайки трибуната на своята слава много от най-обичаните и популярни лица в Турция помагат за овладяване на стихията, пише каналът "Stars News" във vbox7. Ето и кои актьори се включиха:

Хазал Кая

Актрисата се обърна на английски език от своя Instagram профил, призовавайки другите държави да помогнат на родината ѝ. "Нямаме достатъчно противопожарни хеликоптери, за да го спрем. Загубихме 8 души и толкова много животни и гори. Моля ви, помогнете ни! Имаме само 1 свят", написа тя.
 

Къванч Татлъту

И той се обърна на английски от профила си в Instagram, като отбеляза в публикацията и ООН. "Красивите острови на югозападна Турция горят в ужасяващи пожари. Огънят разрушава домове, убива хора, животни, унищожава зелени територии, за които ще трябват десетилетия да се възстановят", пише той. Къванч моли за международна помощ, която да се включи в гасенето на пожарите. 
 

Серенай Саръкая

Актрисата изрази съпричастност със засегнатите. Тя заяви, че страда за природата, която е източник на живота, както и за животните. "Иска ми се всичко това нещо да приключи. Като дете на тази държава искам да изразя благодарност към всички, които помагат в тази криза", написа тя. Твърди се, че актрисата е дарила значително количество провизии за засегнатите. 
 

Демет Йоздемир

Още една актриса, която се обърна на английски към милионите си последователи от цял свят. Тя призова за помощ за Турция, като също помоли за самолети и хеликоптери, които да се включат в борбата. Демет посочва, че има повече от 60 места, на които бушува огънят.