Норвегия се подготвя за нови наводнения и разрушения в планинската югоизточна част на страната, тъй като след продължилите дни наред проливни дъждове придошлите реки носят големи количества вода на юг, а обширни райони са наводнени или засегнати от свлачища, предаде Асошиейтед прес.

Скъса се язоврна стена в Норвегия, водата помете къщи (СНИМКИ)

По протежение на водните пътища в страната продължава евакуацията на хора, покъщнината се изнася, а автомобилите се преместват на по-високи места.
 
Имаше опасения, че железопътният мост над река Лаген, ще се срути заради огромното количество вода. Съоръжението обаче вече е стабилно.

Движението по моста бе спряно в понеделник.

Бурята „Ханс“ продължава да причинява сериозни щети в Северна Европа

Разположената наблизо язовирна стена се скъса частично, след като най-голямата река в Норвегия Глома излезе от коритото си и проникна през нейната конструкция. Населените места по течението на реката вече бяха евакуирани и не се съобщава за жертви. Полицията заяви, че постоянно се правят оценки на ситуацията при язовира.

Норвегия време наводнения
БГНЕС

Бурята "Ханс" връхлетя Северна Европа в понеделник, като причини щети и други проблеми в Норвегия, Дания, Швеция, Финландия, Литва, Естония и Латвия. Фериботни линии бяха спрени, имаше закъснели полети, пътищата и улиците бяха наводнени, имаше и ранени от падащи клони, а хиляди жители останаха без електричество. Особено силно бе засегната югоизточната част на Норвегия, посочва АП.
Светослав Танчев/БТА