Мелания Тръмп
Мелания Тръмп / БГНЕС
Първата дама на САЩ Мелания Тръмп пропусна първата част от програмата за съпругите на лидерите, участващи в срещата на върха на Г-20 в Хамбург, заради яростните протести срещу Г-20, предаде ДПА.

Жените Тръмп в Полша: Иванка и Мелания пленяват със стил (СНИМКИ/ВИДЕО)

Полицията не дала разрешение Мелания да излезе от хотела си от съображения за сигурност, обясни нейна говорителка. Президентът Доналд Тръмп бил принуден да стигне по обходен път до мястото на срещата заради различни протестни прояви в центъра на града.

Първо ръкостискане между Путин и Тръмп (ВИДЕО)
 
Останалите участници в програмата за съпругите и съпрузите на лидерите се включиха в разходка с корабче в пристанището на Хамбург, както бе по план.

Вижте съпругите и съпрузите на лидерите от Г-20 (СНИМКИ)

Сред тях са съпругът на германската канцлерка Меркел - Йоахим Зауер, съпругата на френския премиер Еманюел Макрон - Брижит и съпругът на британската министър-председателка Тереза Мей - Филип.

Сблъсъци в Хамбург заради срещата на върха на Г-20 (СНИМКИ)

Софи - съпругата на канадския премиер Джъстин Трюдо, взе на разходката и 3-годишния им син.

Софи - съпругата на канадския премиер Джъстин Трюдо, взе на разходката и 3-годишния им син
Софи - съпругата на канадския премиер Джъстин Трюдо, взе на разходката и 3-годишния им син БГНЕС

Програмата за съпруги и съпрузи предвиждаше след обяд те да посетят научен център за изследване на климата, но от съображения за сигурност организаторите преместиха проявата и вместо в този център, тя ще се състои в хотел "Атлантик Кемпински".

Полицията в Хамбург поиска помощ от колегите си от цялата страна за обуздаване на бурните протести срещу срещата на върха, обхванали Хамбург от снощи.
БТА