Руският президент Владимир Путин и американският му колега Доналд Тръмп се ръкуваха за пръв път при пристигането си на срещата на върха на Г-20 в Хамбург, съобщи Кремъл, цитиран от Франс прес.

"Стиснаха си ръцете, казаха, че ще си направят отделна среща и ще се видят скоро", заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Руският президент Владимир Путин и американският му колега Доналд Тръмп се ръкуваха за пръв път при пристигането си на срещата на върха на Г-20 в Хамбург,
БГНЕС

Меркел: Не желая да бъда посредник между Путин и Тръмп

Германското правителство публикува във Фейсбук видеоклип от неофициалната среща на Тръмп и Путин в кулоарите на Г-20, в който двамата се ръкуват за първи път. Ръкостискането им е включено в монтаж от кадри с лидерите, които се поздравяват при срещата си. Клипчето с ръкуването на президентите на САЩ и Русия е последвано от второ, в което Тръмп потупва дружески Путин по гърба.
 
#G20-Retreat

Exklusive Perspektive! Nicht stören – aber alles im Blick haben, das ist die Arbeit der offiziellen Fotografen. Wir haben unserem Kollegen eine Videokamera auf seine Fotokamera gesetzt. Ganz besondere Einblicke in das informelle Treffen der #G20-Chefs, das so genannte „Retreat“: Exclusive perspective! We put a video camera on our foto colleague’s camera showing you very special insights into the informal meeting of G20, the so-called "retreat":

Публикувахте от Bundesregierung в 7 юли 2017 г.
По-рано днес президентът на САЩ написа в Туитър, че с нетърпение очаква срещите си с лидери от целия свят, включително с руския му колега Владимир Путин, предаде ТАСС.
"С нетърпение очаквам днешните срещи със световните лидери, в това число и моята среща с Владимир Путин. Имаме много неща за обсъждане", се казва в туита на Тръмп.

Руският президент Владимир Путин и американският му колега Доналд Тръмп се ръкуваха за пръв път при пристигането си на срещата на върха на Г-20 в Хамбург,
БГНЕС

Сблъсъци в Хамбург заради срещата на върха на Г-20 (СНИМКИ)

По повод срещата Тръмп-Путин агенция Асошиейтед прес припомня друг туит на американския президент от времето, когато Тръмп беше само бизнесмен, риалити звезда и създател на конкурсите за красота "Мис Вселена".

На 18 юни 2013 г. Тръмп написал в Туитър: "Мислите ли, че Путин ще отиде на конкурса "Мис Вселена" в Москва през ноември? Ако това е така, дали той ще стане моят нов най-добър приятел?".
 
БТА