Хамбург
Хамбург / Guliver/Getty Images
Сто и единадесет представители на силите на реда са ранени в Хамбург тази нощ и днес сутринта в сблъсъците с демонстранти, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на полицията в Туитър. По-рано бе съобщено за 76 ранени полицаи.

Полицията използва водно оръдие, за да разпръсне демонстранти, организирали седящ протест на пътя на делегацията на американския президент Доналд Тръмп, участващ в срещата на върха на Г-20, предаде ДПА.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ СБЛЪСЪЦИТЕ В ХАМБУРГ

Първоначално полицията призовала протестиращите да освободят улица "Шваненвинк", но демонстрантите не се подчинили и се наложило използването на водно оръдие.
След среднощните протести срещу Г-20, прераснали в насилие и сблъсъци, тази сутрин в редица райони на града продължава да е напрегнато, допълва ТАСС.

Антигобалисти нападнаха полицейски участък в Хамбург

Демонстранти изстреляха срещу хеликоптер на германската полиция сигнална ракета, която премина много близо до него, предаде ДПА, като се позова на властите на Хамбург.
Други протестиращи пък изпотрошиха прозорците на консулството на Монголия в града и подпалиха гумите на автомобил на канадската делегация, участваща в Г-20.

Проявите на насилие избухнаха в момент, когато лидерите на Г-20 се събираха в конгресен център на Хамбург за срещата си на върха. Във форума освен страните от Г-20, участват и лидерите на Норвегия, Холандия, Испания, Гвинея, Сенегал, Сингапур и Виетнам, предаде Асошиейтед прес.
В районите Алтона и Бланкенезе бяха опожарени между 25 и 30 автомобила, предаде ДПА.

Полицията е арестувала досега 40 души, участвали в протестите, прераснали в насилие, допълва ТАСС.
БТА