/ iStock/Getty Images
Националната карантина заради коронавируса в Колумбия бе удължена до юли, предаде Ройтерс.

Въпреки това част от икономическите дейности в южноамериканската държава постепенно се възобновяват. Бръснарниците и фризьорските салони са сред търговските обекти, получили разрешение да работят отново, работа ще започнат и музеите и библиотеките, като това ще става по преценка на кметовете на отделните населени места.

92-годишна колумбийка постави Covid-19 на колене, изписаха я с аплодисменти (ВИДЕО)

Карантината заради коронавируса в колумбийската столица Богота ще продължи поне до 15 юни, заявиха вчера местните власти, цитирани от Ройтерс.

Районът на Богота бе един от първите в Колумбия, които въведоха карантинни мерки в края на март. В колумбийската столица са регистрирани над 8000 от 24-те хиляди случаи на заразяване в Колумбия. Цяла Колумбия е под карантина до неделя, въпреки че хиляди търговски обекти постепенно възобновяват работата си, при спазването на правила за безопасност и намален персонал.

Супермаркети и аптеки предлагат убежище от домашно насилие в Колумбия

"Постигнахме съгласие със здравното министерство мерките в Богота да останат в сила през следващите две седмици", заяви в Туитър кметът Клаудия Лопес.

Градът с население от осем милиона души ще продължи със спазването на мерките и няма да предприема по-нататъшно възобновяване на икономическата дейност.

Здравното министерството и градските власти ще направят повторна оценка на мерките след 15 юни.

Шакира дари маски и респиратори в родния си град (ВИДЕО)

Около десет района в Богота, в които има много случаи на заразяване с коронавирус, вече бяха поставени под специален режим на ограничения, като на жителите на тези райони е забранено да излизат навън за правене на упражнения.

Колумбийският президент Иван Дуке заяви, че смекчаването на мерките във връзка с коронавируса ще започне идния месец, но призова гражданите да продължат да спазват карантинните мерки възможно най-много.
БТА