/ /iStock
Дискотеката в испанския град Мурсия, в която при пожар вчера загинаха 13 души, миналата година е получила нареждане от кметството на Мурсия да затвори, заяви представител на местните власти, цитиран от Франс прес.

Според Антонио Наваро властите в Мурсия са наредили дискотеката да преустанови дейността си през януари миналата година, а през октомври – да бъде затворена.

Преустановяването на дейността на дискотеката е било наредено, тъй като компанията оператор на заведението е разполагала само с едно разрешително за една дискотека, "Театре", като в същото помещение е отворила втора дискотека – "Фонда Милагрос" – дискотеката, в която бяха намерени телата на загиналите при пожара.

"Последната стъпка е била заповедта за затваряне от октомври миналата година, като след това на практика обектът е работил в нарушение (на заповедта за затваряне)", изтъкна Антонио Наваро на пресконференция.

Във връзка с изявлението на Наваро се появяват въпроси защо местните власти или полицията не са взели мерки за изпълнението на заповедта за затваряне на дискотеката, особено като се вземе предвид, че заведението се е ползвало с достатъчно голяма популярност в Мурсия и е рекламирало дейността си в социалните мрежи, отбелязва Франс прес.
Божидар Захариев/БТА