Германският канцлер Ангела Меркел
Германският канцлер Ангела Меркел / БГНЕС, архив
Ангела Меркел, която се е устремила към четвърти мандат като канцлер на Германия, разказа пред в. "Райнише пост", че мечтае да води телевизионно ток шоу, предаде Ройтерс.

Меркел отвори вратата към личния си живот

В интервю за вестника, което ще бъде публикувано в събота, 63-годишната дама заявява: "Бих желала да мога да направя това, да водя ток шоу, освен да бъда канцлер".
Меркел винаги е имала много наситена програма с публични речи, а сега, в кампанията преди парламентарните избори на 24 септември, често произнася по пет и повече речи дневно на митинги на Християндемократическия съюз. Тя редовно публикува в интернет свои видео обръщения.

Меркел отново с най-висок рейтинг сред политиците в Германия

Германският канцлер Ангела Меркел
БГНЕС, архив

Историк: Мартин Шулц ще е по-добър германски канцлер за Европа

В неделя Ангела Меркел ще се изправи в телевизионен дебат на живо срещу лидера на социалдемократите Мартин Шулц, бивш председател на Европейския парламент. Пред "Райнише пост" тя признава, че не е имала време да изгледа на запис предишните предизборни дебати, но заявява, че ще се подготви с четене.
Меркел изразява надежда, че възможно най-много граждани на Германия ще гледат неделния дебат.

Германският канцлер Ангела Меркел
БГНЕС, архив

Шулц критикува Меркел: Откъснала се от действителността

По прогнози на социологическия институт "Форса" близо половината от наброяващите 61,5 милиона германски избиратели ще гледат телевизионния дуел Меркел-Шулц. Друга анкета сочи, че близо две трети от германците очакват победа на канцлера на дебата, а 17 на сто смятат, че съперникът й ще се представи по-добре, съобщи Ройтерс.
БТА