Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг
Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг / Guliver/Getty Images, архив
Съоснователят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг отново си направи самокритика на 14-ата годишнина на социалната мрежа и заяви, че е направил много грешки, предаде Франс прес.

"През годините съм направил почти всички грешки, които можете да си представите. Направих десетки технически грешки и лоши трансакции. Доверих се на лоши хора и назначих талантливи хора на неподходящи постове. Пропуснах важни тенденции и реагирах бавно на други. Пусках продукти, които носеха провал след провал", написа той на личната си страница.

Facebook създаде нова единица за време (ВИДЕО)

Посланието му за 14-те години, изминали от създаването на Фейсбук, когато той беше студент в престижния американски Харвардски университет, до превръщането днес на Фейсбук в в най-голямата световна социална мрежа с около 2 милиарда потребители, е последното в поредица негови признания за допуснати грешки. Фейсбук е критикуван за разпространението на фалшиви новини и се опитва да се справи с този проблем, отбелязва АФП.

Facebook въвежда новите си революционни промени

Новото послание на Зукърбърг изглежда означава, че социалната мрежа постоянно ще прави оценка на функционирането си. "Причината, поради която нашата общност съществува, не е защото сме избягвали да правим грешки. Тя е нашето убеждение, че онова, което правим, е достатъчно важно, за да продължим опитите да се справяме с предизвикателствата, пред които сме изправени, знаейки много добре, че ще имаме още провали, но това е единственият начин да вървим напред", пише в заключение Марк Зукърбърг.
БТА