Претърпелият инфаркт по време на двубоя между Дания и Финландия от Група B на UEFA EURO 2020 - Кристиан Ериксен се е подложил на операция на сърцето, съобщи Gong.bg. Бил му е поставен имплантируем кардиовертерен дефибрилатор, който премахва животозастрашаващи аритмии и предотвратява сърдечен арест.

Очаква се халфът да бъде изписан от болницата в Копенхаген.

Кристиан Ериксен с първи думи след инцидента: Благодаря, няма да се предам (ВИДЕО)

Ериксен влезе в болница на 12 юни, след като в края на първото полувреме на мача Дания – Финландия загуби съзнание и лекарите трябваше да му оказват първа помощ на терена, за да го спасят.

Футболната съдба на Ериксен е под въпрос

Все още не е ясно какво ще се случи с футболната кариера на датчанина, след като здравните ограничения в Италия едва ли ще му позволят да продължи кариерата си в Интер.

Мачовете от дългоочакваното Европейско първенство по футбол могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача, като откриването, срещата от груповата фаза между Унгария и Франция на 19 юни и финала на първенството на 11 юли ще бъдат излъчени съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.  

Всичко за UEFA EURO 2020™ ще откриете в специалната секция на Gong.bg
 
gong.bg