Футболистът е получил сърдечен арест
Един от лекарите, спасили звездата на Дания Кристиан Ериксен, е българин. Това е д-р Валентин Великов, който работи за UEFA, пише NOVA.

Новината съобщи в профила си във Facebook бившият халф на „Лудогорец” Светослав Дяков, който написа:

„Но истинските герои са хората от най-великата според мен професия - докторите! Със своя професионализъм и спокойствие те върнаха човека от оня свят, те обърнаха сълзите от болка в радост! И съм горд, че и един българин беше там - големият Доктор Валентин Великов!!”.

Звездата на Дания Кристиан Ериксен приключва с футбола?

На Ериксен вече са му направени десетки изследвания, за да бъде установена точната причина за прилошаването му.

Главният лекар в Сърдечния център на болница Rigshospitalet, в която е Ериксен, говори пред медиите и обясни по-подробно какво вероятно се е случило с футболиста.

Футболист колабира на терена на UEFA EURO 2020 (ВИДЕО/СНИМКИ)

„Ще направим ултразвуково сканиране на сърцето, за да разберем какви са проблемите му. Може да става дума за инфаркт, вентрикуларна тахиаритмия или коронарна артериална болест на сърцето. Не е характерно за 29-годишен човек да бъде изложен на риск от сърдечен арест, особено в такава спортна форма като неговата“, заяви лекарят, цитиран от tv2lorry.dk.

По-късно през деня лекарят на футболния екип на Дания заяви, че Кристиан Ериксен е претърпял сърдечен арест на терена. По думите му той е бил близо до смъртта. Причината за сърдечния проблем все още остава неясна. На Ериксен вече са му направени десетки изследвания.


 
NOVA