/ Guliver/Getty Images
Ново изследване доказа, че фюрерът наистина е мъртъв от 1945 г.
Адолф Хитлер наистина е загинал през 1945 г. в Берлин, със сигурност от отравяне с цианид, но и от куршум. Това сочат изводи на френски учени, изследвали фрагменти от зъбите и черепа на германския диктатор, съхранявани в Москва, предаде АФП.
 
Най-налудничавите конспиративни теории в света

"Зъбите са автентични, без никакво съмнение. Анализът ни доказва по безспорен начин, че Хитлер е загинал през 1945 г.", заяви за АФП проф. Филип Шарлие. Заедно с още четирима изследователи той е съавтор на публикация по въпроса, поместена от научното списание "Юропиън джърнъл ъв интернъл медисин". Анализът на проби от болните зъби на Хитлер и многобройните протези показва, че белите петна по тях наистина са от зъбен камък, а няма и следи от месни влакна (фюрерът е бил вегетарианец).
 

Guliver/Getty Images


Секретни документи разкриват мащабните проекти на Третия райх (ВИДЕО)

След тези констатации, огласени през март в документален филм на телевизия "Франс 2", "няма вече място за каквито и да било конспиративни теории за "оцеляването" на Хитлер. Той нито е избягал с подводница в Аржентина, нито се намира в потайна база в Антарктида или на обратната страна на Луната", иронизира проф. Шарлие.
 
През март и юли 2017 г. руската Федерална служба за сигурност и Държавният архив на страната са разрешили на изследователския екип да анализира останките на диктатора за пръв път от 1946 г. насам.

Тайното оръжие на Хитлер (ВИДЕО)

Guliver/Getty Images


Френските учени са открили на отломка, представена за част от черепа на Хитлер, отвор отляво, наподобяващ дупка от куршум. Не им е било разрешено обаче да вземат проби от този фрагмент. Неговата форма и структура обаче са били "напълно сравними" с рентгеновите снимки на черепа на Хитлер, направени година преди смъртта му, твърди професорът.

Новото изследване потвърждава общоприетата версия за смъртта на Хитлер, според която се е самоубил на 30 април 1945 г. в бункера си в Берлин заедно със своята приятелка Ева Браун, но то добавя и нови данни, посочи ученият. "Не се знаеше със сигурност дали се е самоубил, използвайки ампула с цианид, или с куршум в главата. Изглежда и двете", обясни той.
 

Guliver/Getty Images


По запазените зъбни фрагменти не са открити следи от барут, което изключва изстрел в устата - по-вероятно може би е стреляно във врата или в слепоочието. Същевременно синкави петънца по зъбните протези "изглежда" са следствие от химична реакция между цианида и металната част от тези конструкции, смята изследователят.

Мария Орсич - тайният медиум на Хитлер (ВИДЕО)

Като експерт по съдебна антропология д-р Шарлие установи преди време по-специално автентичността на сърцето на Ричард Лъвското сърце и на останките, приписвани на Св. Луи. Оспорва се обаче заключението му, потвърдило, че е автентична и мумифицираната глава на френския крал Анри Четвърти.
БТА