Движението през канала остава блокирано
Космонавт засне заседналия в Суецкия канал кораб от Космоса. 

"Ето така изглежда корабът "Евър Гивън" от Международната космическа станция", написа руснакът Сергей Сверчков, който сподели видео в Instagram. 

Провалиха се опитите да бъде освободен Суецкия канал от заседналия кораб

Движението през Суецкия канал остава блокирано от няколко дни, след като гигантски контейнеровоз заседна в него, а опитите за освобождаването му засега не дават резултати

Десет товарни кораба на Румъния, натоварени с най-малко 130 000 живи животни, са блокирани в Суецкия канал на път към трети страни в Близкия изток, съобщава телевизия Диджи24.
 

Румънската санитарно-ветеринарна служба е свикала кризисна клетка и се търсят решения, за да не се стигне до измирането на животните, намиращи се на борда на блокираните кораби, от глад, жажда, горещина или претъпканост.

Властите заявиха, че са се свързали със собствениците на корабите, които са уверили, че имат достатъчни складови наличности за животните и че плавателните съдове разполагат с инсталации за обезсоляване, ако питейната вода свърши.

Заседналият кораб в Суецкия канал бе леко преместен (ВИДЕО)

"В момента корабите имат вода и храна за животните. Натоварени са с допълнителни 25 процента. Опцията за петте кораба, които се намират в Егейско море, е да се върнат.

Друга мярка е да свалят животните в близки пристанища, които да осигурят условия за защита на животните", посочи Виорел Кьовяну, председател на Националната санитарно-ветеринарна служба.

Като първа мярка румънските власти са спрели на 24 март всички кораби, които е предстояло да потеглят в същата посока, за да се избегне блокирането им на входа на Суецкия канал.
nova.bg