/ ThinkStock/Getty Images
Лайнер, точно копие на потъналия "Титаник", ще бъде спуснат на вода през 2022 година и ще осъществява редовни плавания в Атлантическия океан, като ще повтори историческия маршрут от Великобритания, съобщи ТАСС.

Появи се ценен подарък на вдовици от „Титаник“

Титаник
Gettyimages

Агенцията цитира информация на телевизионния канал Си Би Ес. Работата над проекта "Титаник 2" се осъществява от компанията "Блу стар лайн", ръководена от австралийския бизнесмен Клайв Палмър. За старта на начинанието беше съобщено през 2012 година, но поради финансови трудности работата над него беше преустановена през 2015 г. Тя беше възстановена през септември тази година.
 
Компанията планира да пресъздаде точно копие на "Титаник" и на неговия исторически интериор. Плавателният съд обаче ще бъде оборудван със съвременни навигационни системи. Строителството на кораба ще погълне 500 милиона долара. Той ще може да превозва 2,4 хиляди пътници и 900-членен екипаж.

Филмът „Титаник“ - 20 години любим на всички поколения (СНИМКИ/ВИДЕО)

11-метров модел на Титаник, направен от строител Лего, на изложба в Загреб през август / БГНЕС

Своя първи двуседмичен круиз "Титаник 2" ще осъществи от Сингапур до Дубай. След това лайнерът ще се отправи към Саутхамптън, откъдето ще отпътува по историческия си курс през Атлантика до Ню Йорк. Предвидено е през летните месеци корабът да осъществява редовни плавания от Великобритания до САЩ.

Още новини около трагичния кораб:

Шокиращи теории, които показват другата страна на историята (СНИМКИ)

20 години след хита „Титаник“: Малко известни факти за вълнуващия филм (СНИМКИ)

Продадоха менюто на първия обяд на „Титаник“ (СНИМКА)


Писмо от „Титаник“, продадено на търг за рекордна сума

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА