/ Gettyimages
Хитовият филм „Титаник“ навърши 20 години. И макар че около него се шумя изключително много, все още могат да се намерят факти за него, които са малко популярни. Ето част от тях:
За главната мъжка роля са се явили на прослушване актьори като Том Круз, Брад Пит, Крисчън Бейл, Маколи Кълкин и Матю Макконъки. Ролята обаче е поверена на младия Леонардо Ди Каприо, за когото се очаквало, че ще се превърне в любимец на всяко момиче и така ще повиши още повече интересът към продукцията.

За кои роли Леонардо ди Каприо заслужаваше Оскар?
За главната женска роля Кейт Уинслет също е имала огромна конкуренция в лицето на Мадона, Шарън Стоун, Никол Кидман, Гуинет Полтроу, Уинона Райдър и Ума Търман.
Филмът „Титаник“ струва повече от кораба „Титаник“. Хитовата продукция струва около 200 милиона долара, докато строителството на кораба е излязло 7,5 милиона или 150 милиона, изчислени към съвременни пари.
През 1995 година режисьорът Джеймс Камерън направил 12 гмуркания до дъното на океана, за да види с очите си останки от потъналия кораб.

Филмът „Титаник“ - 20 години любим на всички поколения (СНИМКИ/ВИДЕО)

Помните ли знаменитата реплика на главния герой Джак, който крещи на палубата „Аз съм кралят на света“? Това е чиста импровизация на Леонардо Ди Каприо и не е била част от сценария.
В кораба „Титаник“ са намерили смъртта си три кучета. За филма са заснети сцени, в които животни се опитват да се спасят след сблъсъка с айсберга, но режисьорът не ги е включил, защото кадрите са били прекалено сърцераздирателни.

Роклята на Кейт Уинслет, с която беше по време на драматичната развръзка, е създадена специално да изглежда добре както суха, така и мокра. Малко известно е, че сцената, в която Джак рисува голата Роуз е заснета още в първия ден на снимките.

Петте най-красиви филмови целувки (СНИМКИ/ВИДЕО)

Режисьорът искал актьорите да излъчват искрена сдържаност и стеснителност и сметнал, че това ще се случи, ако още не се познават добре.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук