/ БГНЕС
Шокираща новина хвърли света в размишление за достоверност и всички отново насочиха поглед към Северна Корея – страната, в която никой не знае какво точно се случва. Сестрата на Ким Чен-ун - Ким Йо-чен не се е появявала от доста време, което е необичайно, и световни медии, цитирайки издания в Сеул, започнаха предположения за нейното изчезване, като най-крайните от тях стигнаха до възможното й убийство, дори и замесиха името на севернокорейския лидер. 

Ким Йо Чен - сестрата на Ким Чен Ун, която се превръща в звезда

Сестрата не се е появявала пред хора на обществени места от няколко седмици, пише "The Sun".

"Възможно е управникът на Северна Корея да е екзекутирал по-малката си сестра, страхувайки се да не загуби едноличната си власт", написа и предположи доста смело южнокорейският вестник "Чосун Илбо", цитиран от московска информационна агенция.

Пхенян разпространи снимки на Ким Чен Ун след слухове, че е в кома (СНИМКИ)

Ким Чен Ун е в кома? Сестра му поема управлението на страната

БГНЕС

Предположенията на журналистите от Сеул са се базирали на това, че по време на последните си посещения в промишлени предприятия Ким Чен-ун е бил придружаван от високопоставени членове на партията и правителството, но не и от сестра си, както обикновено.

Ким Йо-чен наскоро е била назначена от брат си за втори човек в КНДР. Това означава, че в случай на сериозно заболяване или смърт на Ким Чен-ун тя би поела кормилото на управлението на Северна Корея.

Ким Чен-ун ограничил публичните си появи заради коронавируса

Ким Йо-чен
БГНЕС

През последните месеци Ким Чен-ун беше „погребван“ няколко пъти. Световните медии пишеха, че е в кома, тежко състояние, дори и мъртъв. Държавният лидер имаше периоди, в които не беше виждан на обществено място седмици наред, което породи спекулации, че е болен или дори мъртъв. Тогава се появиха и уточненията, че при такава ситуация управлението на страната ще бъде поето от сестра му - Ким Йо-чен.

Сега светът тръпне дали това ще се окаже истина, или поредният слух.