Курортът на Доналд Тръмп в Мар-а-Лаго, Флорида
Курортът на Доналд Тръмп в Мар-а-Лаго, Флорида / Guliver/Getty Images
Инспектори откриха тринайсет нарушения на нормите за сигурност на храните в ресторанта на луксозния частен клуб в курортния комплекс на президента Доналд Тръмп в Мар-а-Лаго, във Флорида, предадоха световните агенции.

В. "Маями хералд" нарича курортния комплекс на Тръмп в Мар-а-Лаго "Южния Бял дом", посочва Ройтерс. Тръмп го е купил през 1985 г. и ходи често там за уикенда. Той ще прекара и този уикенд в Мар-а- Лаго.

Сред най-сериозните нарушения, установени при инспекцията на властите на 26 януари, са съхраняване на сурова риба и месо при по-високи температури от нормите, ръждясали рафтове и работници в кухнята без готварски шапки.

Тръмп и Абе се опознали "много, много добре" в срещи и игра на голф

Две седмици след инспекцията президентът прие в същия клуб японския премиер Шиндзо Абе, а миналата седмица гост в Мар-а-Лаго му бе китайският президент Си Цзинпин. Двамата обядваха в същия ресторант, напомня АФП. След това президентът Тръмп заяви, че са яли "най-прекрасната" шоколадова торта.

Внучката на Тръмп впечатли китайския лидер с песен на родния му език (ВИДЕО)

Първоначалната вноска за членство в клуба е 200 000 долара.

В доклада на инспекторите, за който пише в. "Маями хералд", се посочва, че рибата, която е трябвало да се поднася сурова или леко сварена, не е била обработена срещу паразити. Инспекторите са препоръчали на готвачите да сварят рибата или да я изхвърлят.
 
Тръмп трябва да плати 25 млн. долара по случая "Университет Тръмп"

Проверката освен това е установила, че всичката храна, която може да бъде опасна за здравето - червено месо, скариди, пилешко месо, хамбургери и хотдогове - се консервира при по-висока от определената в нормите температура.

"Тези нарушения бяха установени при рутинна инспекция, а не след оплакване. Те бяха отстранени на място и заведението веднага изпълни изискванията на инспекторите", каза представител на властите на щата Флорида.
БТА