/ thinkstock
Президентите на САЩ и Китай ще се срещнат в края на месеца
Американският президент Доналд Тръмп и китайският му колега Си Дзинпин ще се срещнат на 27-28 февруари във виетнамския крайбрежен град Дананг. Това съобщи като се позова на свой информиран източник китайският вестник „South China Morning Post“, цитиран от ТАСС.

Какво се случва с търговските преговори между САЩ и Китай?

Според вестника, американският лидер е споменал за възможна среща с китайския си колега по-рано тази седмица, когато китайска делегация беше във Вашингтон, за да проведе следващия кръг от преговори по търговската война. Очаква се двамата лидери да проведат две срещи на четири очи, за да финализират споразумението по търговския спор между двете държави.

Доналд Тръмп получил „прекрасно писмо“ от китайския си колега Си Цзинпин

В четвъртък вицепремиерът на Държавния съвет на Китайската народна република Лиу Хе, който ръководи търговската делегация на Китайската народна република, предаде на Тръмп съобщение от Си Дзинпинг. Американският президент заяви пред репортери в Белия дом в петък, че не изключва лична среща с председателя на КНР преди и след предстоящата нова среща на върха между САЩ и Северна Корея.

САЩ и Китай постигнаха 90-дневно прекратяване на огъня в търговския си конфликт

В момента Вашингтон и Пхенян подготвят втората среща на върха между Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Американската страна заяви, че тези преговори са насрочени за края на февруари. За възможно място на разговора бяха посочени няколко града, сред които и Дананг.
БГНЕС