Граждани на ЕС се оплакват, че не могат да гласуват във Великобритания

/ БГНЕС
Британската избирателна комисия заяви, че правителството не й е дало достатъчно време за подготовка за участието в изборите за Европейски парламент, след като много граждани на Европейския съюз се оплакаха, че не са могли да гласуват във Великобритания, предаде Асошиейтед прес.

Мей още ще е премиер на Великобритания при посещението на Тръмп на 3 юни

Организацията "Три милиона", защитаваща правата на живеещите във Великобритания граждани на ЕС, каза, че стотици европейци във Великобритания са съобщили, че са били върнати от избирателните секции, когато са се опитали да гласуват днес.

БГНЕС

Избирателната комисия заяви, че всички имащи право на глас граждани на ЕС могат да гласуват в родните си държави, а ако искат да гласуват във Великобритания, трябва да попълнят документи за прехвърляне на правото им на глас във Великобритания.

Британската опозиция поиска предсрочни избори

Комисията каза, че не е имало достатъчно време за популяризиране на процеса преди изборите, които нямаше да бъдат произведени във Великобритания, ако тя беше напуснала ЕС през март, както беше планирано.

Говорител на министър-председателката Тереза Мей каза, че разбира "разочарованието", но че "правителството няма роля в администрирането на изборите".
БТА