Турският президент Реджеп Ердоган
Турският президент Реджеп Ердоган / БГНЕС
Президентът Реджеп Тайип Ердоган се стреми към разработването на атомна бомба в Турция, пише британският вестник The Daily Express, като се позовава на предупрежденията на критично настроения към режима в Анкара турски журналист Абдула Бозкурт.

Напрежението между САЩ и Северна Корея разтревожи Европа

На фона на ескалиращото напрежение между САЩ и Северна Корея, се оказа, че Турция може би се опитва да подсили защитата си, тъй като отношенията с Европейския съюз се влошават.

В тревожна констатация експертът твърди, че Турция е следващата страна, която иска да разшири арсенала си, като включи в него атомни бомби.

Ердоган въведе дрескод за превратаджиите

Въпреки че Турция има втората по големина армия на НАТО, а президентът Реджеп Тайип Ердоган е главнокомандващ на над 40 000 хил. войници, журналистът твърди, че Анкара има „таен план за придобиване на оръжия за масово унищожение - включително атомна бомба за възпиране".

Защо Турция сменя посланика си у нас?

Влиятелни съветници, близки до президента, и група от служители в правителствения вътрешен кръг са обсъдили придобиването на подобен тип оръжие, уверява журналистът, припомняйки за проведени неотдавна среща с представители на Русия и Япония. Бозкурт твърди, че разговорите са били фокусирани върху изграждането на две атомни електроцентрали в Турция.

Огромен митинг в Турция "разби стената от страха" от Ердоган (СНИМКИ)

Страховете му изглежда са подкрепени от турския експерт Айкън Ердемир, член на американска фондация за защита на демокрацията. Ердемир, бивш депутат от турския парламент, заяви: „Ердоган има силно желание да превърне Турция в ядрена сила, но няма капацитет за това".
БТА