Демонстрации в подкрепа на мюсюлманите и против политиката на президента Тръмп за имиграцията се състояха през уикенда в редица градове в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Повече от хиляда души от различни вероизповедания се събраха в Ню Йорк. Събитието под наслов "Аз съм мюсюлманин" се състоя на "Таймс скуеър" и беше организирано от няколко групи, включително Фондацията за етническо разбирателство.

Американски градове се вдигнаха на протести срещу Тръмп (ВИДЕО)

Някои от протестиращите развяваха американския флаг, други носеха плакати с надпис "Не на забрана на мюсюлманите".

Кметът демократ Бил де Блазио говори на мирната демонстрация и подчерта, че Америка е страна, основана, за да защитава всички вероизповедания и религии. Тръмп обяви политика на преследване срещу нелегалните имигранти и призова също за временна забрана върху пътуванията на гражданите на 7 мюсюлмански страни.

Ръсел Саймънс, хип-хоп продуцент подчерта, че мюсюлманската общност се използва като жертвено агне, но изрази увереност, че "многообразието ще победи".
Нова ера на демонстрации с непредвидими последици в САЩ

В Орегон стотици хора демонстрираха вчера пред щатското събрание, за да изразят подкрепа за правото на имиграция. В центъра на Далас в събота близо 2 хиляди души също изразиха подкрепата си за имигрантите и бежанците. Демонстрантите скандираха: "Казваме високо и ясно, че бежанците са добре дошли тук". Десетина души участваха в контрапротест в защита на политиката на Тръмп, допълва Асошиейтед прес.

БГНЕС

В Бостън стотици учени, еколози и защитници на природата организираха вчера протест, на който отправиха предупреждение, че науката и изследователската дейност в САЩ са все повече застрашени. Учените, повечето облечени в бели лабораторни престилки, заявиха, че протестът им е в отговор на "риториката против науката на Тръмп".

Бостън
ruptly

"Искаме да изпратим послание до президента, че в Америка науката е гръбнакът на благоденствието и развитието", обявиха протестиращите.