Абул Баджандар е засегнат от рядко срещаното генетично заболяване веруциформна епидермодисплазия
Абул Баджандар е засегнат от рядко срещаното генетично заболяване веруциформна епидермодисплазия / БГНЕС
Абул Баджандар от Бангладеш, който стана известен като човека дърво заради многобройните кожни израстъци, напомнящи кора на дърво, по тялото си и за който се смяташе, че е излекуван, ще постъпи отново в болница, за да бъде опериран, предаде Франс прес.

През 2016 година Абул Баджандар беше опериран успешно в болницата на медицинския колеж в Дака
 
28-годишният мъж е засегнат от рядко срещаното генетично заболяване веруциформна епидермодисплазия. Новината за Абул обиколи света през 2016 г., когато той за пръв път бе настанен в болница в Бангладеш.

Абул Баджандар е засегнат от рядко срещаното генетично заболяване веруциформна епидермодисплазия
БГНЕС

Навремето лекари в университетската болница в Дака го обявиха за излекуван, но впоследствие той няколко пъти бе засегнат от рецидиви на болестта и бе опериран общо 25 пъти.

10-годишно момиче вероятно е първият случай на човек дърво сред жените
 
"Здравословното му състояние се влоши и смятам, че ще са нужни нови хирургични интервенции", заяви д-р Саманта Лал Сен от болницата.
 
Сивозелените кожни израстъци са предимно по ръцете му и му пречат да си служи с тях. Абул от години не е работил и е лекуван безплатно.
"Кожни израстъци се появиха на нови места по краката и ръцете ми", каза той. "Надявам се, че този път лекарите ще успеят напълно да ме излекуват".
 
През 2017 г. в университетската болница в Дака бе лекувано момиче от Бангладеш, засегнато от същата болест.
БТА