/ iStock/Getty Images
Броят на потвърдените заразени с новия коронавирус в Бразилия надхвърли 1 милион, а починалите в страната от причиняваното от него заболяване Ковид-19 доближават 50 000, предадоха ТАСС и Ройтерс, като се позоваха на здравните власти.

През последните 24 часа в Бразилия са били регистрирани рекордните за едно денонощие 54 771 нови случая. С това общият брой на заразените в страната достигна 1 032 913.

Още 1206 души са починали от Ковид-19 в Бразилия. С това общият брой на смъртните случаи в страната от причиняваното от коронавируса заболяване вече е 48 954.

Бразилия е на второ място в света след Съединените щати по брой заразени и починали. При това през последните дни страната регистрира най-много смъртни случаи за едно денонощие.

Освен това експерти твърдят, че официалните данни за броя на заразените са подценени, според някои - от пет до десет пъти, тъй като липсва масово тестване на населението, посочва Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че коронавирусът продължава да се разпространява безмилостно в най-голямата страна в Латинска Америка, подкопавайки подкрепата за десния президент Жаир Болсонаро, който омаловажава заплахата от заразата, и предизвиквайки опасения от икономически срив след години на анемичен растеж. 
БТА