/ / Gulliver/Getty Images
Известният създател на комикси за "Марвел" Стан Лий, "бащата" на Спайдърмен и Х-мен, заведе дело за 1 млрд. долара срещу основаната от него компания Pow! Entertainment, като я обвинява, че се опитала да го измами, възползвайки се от напредналата му възраст, предаде АФП.
 
Най-запомнящите се злодеи на „Марвел“ (СНИМКИ)

95-годишният основател на империята "Марвел", която бе купена от "Дисни" през 2009 г., оспорва условията, при които миналата година e подписал продажбата на Pow! Entertainment на китайски холдинг.
 


Марвел планира да убие част от супергероите си

Стан Лий, който революционизира света на комиксите, създавайки за "Марвел" персонажите Спайдърмен, Хълк, Черната пантера, твърди, че ръководителите на Pow! Entertainment не са го информирали за подробностите, свързани с продажбата.
 

/ Gulliver/Getty Images


Лий не знаел, че китайският купувач Camsing International ще има изключителното право да използва името и лика му. Според ищеца ръководителите на Pow! Entertainment се възползвали, че той бил разстроен след смъртта на съпругата си, когато подписал договора, и че страда от дегенерация на макулата - свързано с напредналата възраст увреждане на зрението.
 
Истински филмов феномен - „Отмъстителите: Война без край“ (СНИМКИ)



Лий не си спомня някой да му е прочел текста на договора и дори се пита дали изобщо е подписвал подобен договор или подписът му е бил фалшифициран.
 

/ Gulliver/Getty Images

БТА