/ БГНЕС
Азербайджан заяви днес, че Армения трябва да се изтегли от сепаратисткия регион Нагорни Карабах, за да сложи край на "ескалацията" - ден след като президентите на Русия, Франция и САЩ призоваха за спиране на огъня, съобщиха Франс прес и ТАСС.

"Ако Армения иска да види края на тази ескалация на ситуацията, топката е в полето на Армения. Армения трябва да сложи край на окупацията. Стига толкова", каза на видеопресконференция Хикмет Хаджиев, съветник на азербайджанския президент Илхам Алиев по външнополитическите въпроси.

Bloomberg: Нагорни Карабах пред малка война с големи последици (ВИДЕО)

Армения обстрелва селища в Азербайджан с реактивни системи за залпов огън "Смерч" и ракетни комплекси "Точка У", заяви още Хаджиев, според когото в село Джоджуг Марджанлъ, в непосредствена близост до Нагорни Карабах, при обстрел са били нанесени щети на около 20 къщи.

Арменското министерство на отбраната отрече твърденията, че от арменска територия се обстрелва с комплекси "Точка У" територията на Азербайджан, предаде ТАСС.

Независимо от факта че Азербайджан вече няколко дни атакува селища край арменския град Варденис с дронове и артилерия от различен калибър, от територията на Армения все още не е изстреляна нито една ракета в посока Азербайджан, се казва в изявлението.
БТА