/ / iStock/Getty Images
Полицията в Мичиган арестува въоръжен 70-годишен мъж, който се твърди, че е замислил да открадне хеликоптер на бреговата охрана на САЩ и да „спасява“ хоспитализирани пациенти с коронавирус, пише британският вестник The Independent

Джеси Макфадън, от Омер, Мичиган, беше обвинен в четири престъпления след поредицата събития, които започват около 8 часа в неделя сутринта.

Твърди се, че Макфадън заплашил, че ще застреля диспечерите в окръг Аренак и ще ги постави под „карантина“ по време на телефонно обаждане в 7,58 ч., заявиха от полицията.

Макфадън казал на диспечерите, че ще стреля из полицейския участък и ще се отправи към болница в Станиш, Мичиган, за да може да спре тока и да вземе ключовете за линейките.

Той "искаше да прекъсне захранването на болницата, да отключи вратите и да освободи пациенти под карантина COVID-19", пише в съдебния документ по случая.

Полицията твърди, че 70-годишният също е планирал да открадне хеликоптер или лодка от станцията на бреговата охрана на САЩ на река Сагиноу в Есексвил.

Макфадън е бил въоръжен. Арестуван е на бензиностанция и е отведен в полицейския участък.
Агенция "Фокус"