Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / БГНЕС
Интензивна стрелба се проведе в центъра на либийската столица Триполи в петък вечерта, съобщава телевизионният канал „Ал-Арабия”, позовавайки се на източници.

"Интензивна стрелба беше регистрирана в редица райони в центъра на либийската столица", се казва в изявление на канала. Тази седмица премиерът Фатхи Башага, избран от парламента, изпрати писмо до ръководителя на правителството на националното единство на Либия Абделхамид Дбейба, в което отново поиска от него да подаде оставка, за да предотврати кръвопролития в страната. На свой ред Дбейба посъветва Башага, който претендира за власт в Триполи, да се съсредоточи върху участието си в изборите.

Либия се оказа с двама премиери

През февруари парламентът, заседаващ в източната част на Либия, гласува за кандидатурата на бившия вътрешен министър Фатхи Башаги за поста министър-председател. През март министрите от правителството, съставено от Башага, положиха клетва пред парламента в град Тобрук.

Сегашният ръководител на правителството на националното единство Абделхамид Дбейба каза по-рано, че няма да прехвърли властта до президентските избори, което заплашва страната с ново двувластие. През май Башага, назначен от парламента за ръководител на либийското правителство, след неуспешен опит да разположи кабинета в Триполи, обяви, че правителството ще започне работа в град Сирт. 
БГНЕС