/ iStock
Четирима души са починали, а повече от 40 са се натровили след консумация на фалшив алкохол в южната част на Тунис, предаде АФП.

Започнало е разследване за установяване на обстоятелствата по инцидента, а лицето, което е доставило веществото, е арестувано, съобщи Фетхи Бакуш, говорител на съда в Меденин.

В момента се извършват анализи, за да се определи точният състав на веществото, причинило това масово отравяне.

Кои продукти са несъвместими с алкохола

Според говорителя повечето от около четиридесетте интоксикирани лица са успели да напуснат местната болница, но някои от по-сериозно засегнатите са били прехвърлени в болници в столицата Тунис.

Отравянията с фалшиф алкохол са често срещано явление в Тунис и често водят до смърт.

През 2021 г. тунизийските здравни власти съобщиха за смъртта на 5 души и хоспитализирането на 25 други след консумация на фалшифицирано алкохолно вещество в района на Касерин.

През май 2020 г. 39 души се натровиха след консумация на метанол, като шестима от тях починаха близо до централния град Кайруан.

Консумацията на домашно приготвен алкохол е често срещана в някои работнически квартали на Тунис и в някои отдалечени райони на страната, където бедността и безработицата са високи. Този нелегален алкохол често е много по-евтин от алкохолните напитки, продавани в магазините.
БГНЕС