Двама души са били спасени в днешния девети ден след земетресенията в Турция, след като са прекарали под руините цели 198 часа, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Двамата са били извадени от руините в окръг Кахраманмараш, където беше епицентърът на разрушителните трусове на 6 февруари. 

Единият от спасените е 17-годишен младеж, посочва Ройтерс. Телевизията излъчи кадри на спасители, които носят на носилки двама души към линейките наблизо.

Турция земетресение
БГНЕС

Турция земетресение
БГНЕС

Повече от седмица след опустошителните земетресения в Турция и Сирия спасителите продължават отчаяните опити да открият оцелели под развалините. Надеждите да бъдат намерени живи хора, обаче, все повече намаляват. Жертвите в двете страни вече са близо 40 000.

В Хатай има група от наши 20 спасители по пещерно спасяване. Те са изпратени от неправителствена организация, за да помогнат. Мъжете споделиха, че малко късно са дошли, защото вече вадят повече трупове, отколкото живи хора. 

"Районът се намира на около 50 километра от Сирия. Тук е по-скоро бежански център. Има много полиция и жандармерия, които контролират ситуацията", посочи единият от спасителите. 
 
 

По темата

Мина Димитрова/БТА, nova.bg